Racerförare för en dag – Unikt tillfälle att köra på Mantorp Park!

Team Fillebaxter anordnar under 2018 några unika heldagsevent där just du får vara en racerförare för en dag.
Mantorp Park är hyrd för just vårt event/grupp och allt är involverat. Är du eller ditt företag intresserade så tveka inte att kontakta oss om möjliga datum.

 

Upplägg för dagen!
Lär dig kurvtagning, bromsteknik och spårval under en hel dag i racingens tecken. Erfarna instruktörer och förare lär dig under dagen att utveckla dina kunskaper.

Mantorp Park är en av Sveriges mest välkända asfaltsbanor, lång tradition finns och många tävlingsklasser (STCC, Formel, Dragracing mm) kör olika deltävlingar på just den banan årligen.  Det är på Mantorp park ni får lära er bilens möjligheter för att göra er bilkörning ännu säkrare i vardagen.

Dagen inleds i teorilokalen där övningarna presenteras och förklarar i teori hur körning på bana fungerar, kurv- och bromsteknik samt de säkerhetsregler vi behöver tänka på.

Nu är det dags att sätta er i era egna bilar för instruktioner på banan, lär er spårval i praktiken samt hitta runt på banan och prova dess teknik i lugna former vilket ger en säkrare bilkörning.

Vi kommer också att utbilda er i Safty driving i samarbete med Mantorp Park
En säker bil gör inte allt. När faran dyker upp så är det ändå du – som förare – som måste hantera situationen. Ett livsavgörande ögonblick där det gäller att agera rätt. I Safety Driving fokuserar vi på paniksituationer i realistiska farter. Du lär dig även att köra med tanke på både miljö och ekonomi

Som avslutning på dagen sätter vi oss i teamets racing bilar där Ni kommer ges möjligheter att få köra ”Fabriksbyggda racingbilar” av Volkswagen motorsport. Detta är ett unik tillfälle att få prova en riktig racingbil – en av våra bilar har tex kommit på 7:e plats i välkända tävlingen Nürburgring 24 timmars med alla fabriksteam på plats.

Under dagen erbjuds ni förfriskningar i depån och en välsmakande lunch.

Följande ingår i aktiviteten ”Racerförare för en dag.
– Ankomstfika med smörgås, lunch, em fika samt förfriskningar under dagen i depån
– Instruktioner, både teoretiskt och praktiskt
– Körning på Racingbanan Mantorp Park med egen personbil
– Utbildning i Safty Driving – bilar tillhandahålls på plats
– Körning på racingbanan med fabriksbyggda GOLF från Volkswagen Motorsport

– Pris 10 000 kr + moms (faktureras som ”Safty Driving kurs / utvecklande körkunskaper”)

Välkommen till en utvecklande körupplevelse!