Hello, this is team Fillebaxter Sweden

Team Fillebaxter / Motorsport team som hållit på i över 10 år.
Ett gäng kompisar som hållit på med olika motorsporter sedan tidigare samlades och började köra lite olika motortävlingar.
Man började köra i lite olika enklare varianter av lopp (5 papp tävlingar, krutcupen osv) för att sedan blir mer intresserade av
långloppsserier.

Namnet ”Fillebaxter” kommer från mopedtiden när kompisarna gjorde en bredsladd med mopeden, en sk Fillebaxter var född vilket har hängt med sedan 70 talet är är lite extra kul att hålla fast vid.

Under en period så körde man tillsammans med ett annat team i långloppsserien som hade en Porsche där man delade styrningarna tillsammans. Allt mer som tiden gick ville man skapa ett eget team med egen bil varvid man inköpte 2 st fabriksbyggda VW Bubblor.
Ganska direkt så vann man klassen och totalsegern med denna bil och suget att växla upp en klass smög sig närmare.

Dess samarbete med Anders Fridh kom att utveckla sig att man köpte en fabriksbyggd VW Golf från Volkswagen Motorsport för 5 år sedan och under 2016 köpte man ytterligare en Golf som för övrigt var med och vann sin klass och totalplacerade sig 7:a i Nürburgring. Teamet förvaltar således 2 av de 5 st specialbyggda bilarna som VWMS byggt för enduranceserier.

2017 tog vi ett ytterligare steg i dess utveckling genom att erbjuda förare dess möjlighet att ”köpa in” sig för ett lopp eller fler. Alla har ju inte möjlighet att drifta eller kunskap att driva ett team vilket mottogs väldigt positivt. Ett sätt att bredda motorsporten i Sverige. Ett annat steg vi genomförde under 2017 var att erbjuda olika event för företag och privatpersoner där man erhåller en dag fylld av motorsport och säkerhetskörning.

2019 köpte Fillebaxter en TCR Golf från Lestrup Racing och startade även upp en tredje bil för paydrivers ”Seat nr 16”

– Som tävlingsmänniska vill jag alltid vinna. Säsongen 2019 var en motig säsong med en del småstrul för teamet, andra halvan var desto bättre med en hel del bra placeringar. En dröm är att vara topp tre i RM finalen, men viktigast är att vara konkurrenskraftig och vara med och slåss om prispallen varje helg på banan.

Thomas Svensson
– Vi fortsätter bygga vidare på den fart vi fick upp under andra halvan av säsongen. Förhoppningsvis är vi med och slåss om segrarna från dag ett. Med flera års erfarenhet har vi lärt oss vilka moment vi ska lägga krutet på men även vad som är viktigt körmässigt.
Anders Fridh

Säsongstart på Mantorp Park 4 april 2020

Mantorp Park har sedan starten 1969 varit en av Sveriges ledande motorbanor. Det som främst märks är de publika evenemangen, men verksamhet pågår i stort sett alla dagar under sommarhalvåret. MSLS är återkommande på parken och dess totala utbud är väl dimensionerat för teamen, förarna och dess publik.